فروشگاه داهوا فراگستر
No products in the cart.

منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست و معیار های انتخاب آن کدامند؟

منبع تغذیه

منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست و معیار های انتخاب آن کدامند؟

 

همانطور که می دانید هر وسیله ی الکتریکی برا کار کردن نیاز به مقداری انرژی الکتریکی دارد به همین جهت دوربین های مداربسته هم برای دریافت و انتقال تصاویر به مقداری ولتاژ برق نیاز دارند، این مقدار ولتاژ به دو طریق برای دوربین های مداربسته تامین می شود یکی از طریق منبع تغذیه و یکی از طریق تکنولوژی POE برای دوربین های IP. ما در این مقاله به معرفی منبع تغذیه دوربین مداربسته و ویژگی های آن می پردازیم امیدواریم که بتوانیم رضایت شما را جلب کنبم.

 

منبع تغذیه چیست؟

منبع تغذیه (power supply) دستگاهی است که ولتاژ برق شهری را به ولتاژ مورد نیاز دوربین های مداربسته تبدیل می کند. برای تغذیه دوربین های ثابت ، از ولتاژ ۱۲ ولت DC استفاده می شود. برق شهر از نوع جریان متناوب AC با ولتاژ ۲۲۰ ولت است از این رو باید از یک منبع تغذیه استفاده کرد. منبع تغذیه DC ، برق ۲۲۰ ولت AC شهر را به برق ۱۲ ولت DC قابل استفاده توسط دوربین تبدیل می کند.

 

آمپراژ یا جریان منبع تغذیه

نکته ی مهم دیگر، آمپراژ یا جریان منبع تغذیه است. مقدار جریان عبوری از آداپتور به میزان بار وصل شده به آن بستگی دارد. هر چقدر مصرف کننده بزرگتری به آداپتور وصل شود جریان عبوری از آن بیشتر می شود. هر دوربین برای روشن شدن نیاز به جریان الکتریکی دارد که این میزان بین ۰٫۵ تا ۱٫۵ آمپر با توجه به مدل دوربین ثابت متغیر است.

برای تغذیه یک دوربین مداربسته باید از آداپتوری 1 آمپری استفاده کرد. در برخی موارد برای اطمینان بیشتر و افزایش طول عمر آداپتور از آداپتور 2 آمپر نیز برای همین کاربری استفاده می شود.

بطور کلی می توان برای تامین ولتاژ دوربین ها در یک سیستم نظارت تصویری یا از یک منبع واحد برای همه دوربین ها استفاده کرد و یا به ازای هر دوربین مدار بسته یک آداپتور ۱۲ ولت DC و ۲ آمپر در نظر گرفت. در حالت اول یعنی استفاده از منبع تغذیه به ازای هر دوربین ثابت، ۱٫۵ تا ۲ آمپر برای منبع تغذیه در نظر بگیرید. به طور مثال اگر سیستم شما دارای ۴ دوربین دید در شب است شما باید از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت DC و حداقل ۸ آمپر(۴*۲ آمپر ) استفاده کنید.

 

منبع تغذیه مرکزی(صنعتی) یا محزا؟

هنگام نصب دوربین مداربسته شما به دو طریق می توانید از منبع تغذیه استفاده کنید:

1- استفاده از منبع مشترک برای تمامی دوربین ها:

در این حالت یک آداپتور مرکزی برای تغذیه کلیه دوربین های مدار بسته در نظر گرفته و در کنار DVR نصب می شود.

منبع تغذیه صنعتی

2- استفاده از منبع مجزا برای هر دوربین:

در این راهکار به ازای هر دوربین ، یک آداپتور ۱۲VDC و ۲A در نظر گرفته می شود. این آداپتور در کنار دوربین و در یک باکس معمولا ۱۰*۱۰ یا ۱۵*۱۵ قرار می گیرد.

منبع تغذیه مجزا

 

مزایای استفاده از منبع تغذیه مرکزی:

1- سهولت در عیب یابی سیستم مداربسته بسته در صورت خرابی منبع تغذیه.

2- عمر بالاتر منبع تغذیه مرکزی امکان خرابی آن را کاهش می دهد.

3- تمامی سیم های انتقال دهنده برق دوربین ها حامل برق 12 ولت خواهند بود و این موضوع خطرات حین نصب و خدمات پس از نصب را به شدت کاهش می دهد.

4- استفاده از منبع تغذیه مشترک از نظر هزینه هم به صرفه خواهد بود.

معایب استفاده از منبع تغذیه مرکزی:

1- در صورت خرابی منبع تمامی دوربین ها از مدار خارج می شوند.

2- در مسیرهای طولانی به علت انتقال برق به صورت 12 ولت افت ولتاژ زیادی اتفاق خواهد افتاد.

 

مزایای استفاده از منبع تغذیه مجزا:

1- در صورت خرابی منبع تنها یک دوربین از مدار خارج می شود.

2- به علت انتقال برق به صورت 220 ولت تا محل دوربین افت ولتاژ حدود 20 برابر کمتر خواهد بود.

معایب استفاده از منبع تغذیه مجزا:

1- آداپتورهای موجود در بازار معمولا عمر کمتری نسبت به منابع تغذیه صنعتی دارند و با توجه به تعداد دوربین ها احتمال خرابی هر یک بالاتر خواهد رفت.

2- در کل مسیر کابل ها دارای ولتاژ برق شهر هستند که تعمیر و نگهداری دوربین ها را تا حدی خطر آفرین می کند.

3- مجبور خواهید بود در کنار هر دوربین از یک باکس پلاستیکی برای نصب آداپتور آن استفاده کنید.

 

بنابراین با توجه به مزایا و معایبی که نام برده شد توصی همی شود که در سیستم های مداربسته کوچک با کابل کشی کم از منبع تغذیه مرکزی و در محل های بزرگ از منبع تغذیه مجزا استفاده کنید.

 

منبع تغذیه دوربین های گردان:

دوربین های گردان به منبع تغذیه ای مجزا برای خود نیاز دارند زیرا این نوع دوربین ها به 24 ولت برق نیاز دارند. پس در مواردی که دوربین گردان در سیستم مداربسته شما موجود است باید از منبع مختص خودش و بصورت مجزا برای آن استفاده کنید.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*