No products in the cart.
راهنمای جامع مقایسه اشکال دوربین های مداربسته
راهنمای جامع مقایسه اشکال دوربین های مداربسته
ما در مقاله قبل شما را با انواع دوربین های مداربسته از دیدگاه سیگنال آشنا کردیم. حال شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنم تا با انواع مختلف دوربین های مداربسته از نظر نوع شکل ظاهری و کاربرد هایشان آشنا شوید. این مقاله به شما کمک می کند تا با توجه به مکان و شرایط محیط دوربین، نوع مناسب دوربین مداربسته را برای مکانتان انتخاب کنید.
مقایسه دوربین های مداربسته از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
دوربین دام
دوربین های صنعتی
دوربین های مینیاتوری
دوربین های مادون قرمز IR
دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی PTZ)
دوربین های ضد آب
دوربین های مداربسته چشم ماهی
دوربین های دام dome:
معنی لغتی کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر روی سقف طراحی شده و در اشکال فانتزی و متفاوتی در بازار موجود است. صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل دوربین دام گفته می شود.
دوربین های صنعتی:
استفاده از این دوربین ها برخلاف نامشان در بازار ایران، منحصر به مصارف صنعتی نیست. این دوربین ها که نام اصلیشان دوربین های بادی body camera می باشد دوربین های مکعب مستطیل شکلی هستند که معمولا قابلیت نصب لنز بصورت جداگانه روی آنها تعبیه شده است.
از آنجا که سایر دوربین ها قابلیت سوار شدن لنز یا تعویض آن را ندارند از این دوربین ها بیشتر در جاهایی استفاده می شود که زوم یا فکوس مطلوب باشد.
دوربین های صنعتی با قاب و یا بدون قاب در داخل و یا خارج ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربین های مینیاتوری:
دوربین های مینیاتوری یا mini camera همانگونه که از نامشان پیداست دوربین های مداربسته کوچک متداول در بازار هستند. از این دوربین ها بیشتر به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود. معمولا آنها را در جایی که می خواهند دوربین نامحسوس باشد بکار می گیرند.
دوربین های مادون قرمز IR:
به کلیه دوربین ها که از نور مادون قرمز برای تشخیص تصاویر استفاده می کنند دوربین های اینفرارد یا IR گفته می شود. در دوربین های مداربسته از این تکنولوژی بیشتر برای تشخیص تصاویر در تاریکی استفاده می شود. معمولا تعدادی led در اطراف لنز این دوربین ها نصب شده و بوسیله یک سنسور نور در تاریکی روشن می شوند.
دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی PTZ):
دوربین های چرخشی یا speed dome و یا PTZ به کلیه دوربین های مداربسته گفته می شود که قابلیت چرخش دوربین در جای خود بوسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد. از این دوربین ها بیشتر در مواقعی استفاده می شود که نیاز است که فرد تصاویر دوربین مداربسته را همزمان نظارت کند. از اینرو فرد می تواند با استفاده از قابلیت PTZ سیستم های مداربسته، دوربین را به هر جهت که می خواهد بچرخاند و در هر جا که می خواهد زوم کند. دوربین های اسپید دام به دلیل تعبیه شدن موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند.
دوربین های فیش آی یا چشم ماهی:
دوربین های مدار بسته FishEye یا چشم ماهی زاویه دید بالایی داشته و برای نظارت بر محیطهای وسیع بهکار میروند. دوربینهای فیش آی معمولاً روی سقف نصب شده و تصویری پانورامیک با زاویه دید 360 درجه ارائه میدهند.
نصب و راهاندازی دوربین های چشم ماهی آسان بوده و بهدلیل پوشش وسیع، با کاهش تعداد دوربینهای مداربسته مورد نیاز باعث کاهش هزینهها میشوند. بدین ترتیب بهجای نصب 4 دوربین مداربسته معمولی مجزا، میتوان همان محیط را با نصب یک دوربین فیش آی در مرکزیت، بهطور کامل پوشش داد.
0