فروشگاه داهوا فراگستر
No products in the cart.

دستگاه NVR چیست و ویژگی های آن کدامند؟

108 2

دستگاه NVR چیست و ویژگی های آن کدامند؟


در واقع در سیستم های مداربسته تحت شبکه دستگاه های NVR نقش سرور را انجام می دهند، NVR ها درواقع همه کار هایی که DVR ها در سیستم های مداربسته آنالوگ انجام  می دهند را در سیستم های تحت وب انجام می دهند و یک قابلیت دیگر به نام POE می توان در بعضی از انواع NVR ها دید که می توانند منبع تغذیه دوربین های مداربسته قرار بگیرد. دستگاه های ان وی آر ها دارای ویژگی ها و انواعی می باشند که در این مقاله به آن ها پرداخته می شود.

 

دستگاه NVR چیست؟

NVR مخفف عبارت Network Video Recorder است. وظیفه دستگاه ان وی آر علاوه بر ذخیره سازی و مدیریت تصاویر ارائه قابلیت های تصویری ویژه ای همچون تشخیص چهره، تشخیص پلاک، شمارش افراد و … نیز هست. دستگاه های ان وی آر در واقع عملکردی مشابه سرورهای کامپیوتری دارند با این تفاوت که استفاده آسان تری داشته و نصب و راه اندازی ساده تری دارند.

 

وظایف دستگاه NVR:

  1. ضبط تصاویر دریافتی از دوربین های IP.
  2. امکان پخش تصاویر به صورت زنده و یکپارچه.
  3. امکان تنظیم تصاویر مانند رنگ، روشنایی و غیره.
  4. تامین برق دوربین ها درصورت POE بودن.
  5. قابلیت پردازش تصاویر (تشخیص چهره، تشخیص پلاک و …)

 

ویژگی های دستگاه NVR:

تکنولوژی POE:

برخی از مدل های دستگاه ان وی آر (NVR) در تعدادی از کانال های خود دارای قابلیت POE هستند. تکنولوژی PoE، امکان انتقال برق روی کابل شبکه را ایجاد می‌کند. در این روش کابل شبکه در کنار انتقال اطلاعات، مسؤلیت انتقال برق را نیز برعهده می‌گیرد. بدین ترتیب نیاز به کابل‌کشی نصف‌شده و در هزینه‌ها و وقت صرفه‌جویی می‌شود.

تعداد کانال ها:

تعداد کانال در واقع تعداد دوربین مداربسته ای می باشد که دستگاه می تواند پشتیبانی کند. دستگاه های ان وی آر درانواع 4، 8، 16 و 32 کاناله هستند. گاهی اوقات یک دستگاه دارای 8 پورت  شبکه می باشد ولی قابلیت پشتیبانی 16 کانال دوربین تحت شبکه را دارد، در این مواقع از سوییچ ها برای اتصال دوربین ها به NVR  استفاده می شود. در این حالت فقط دوربین هایی که به طور مستقیم به دستگاه وصل هستند می توانند از قابلیت POE استفاده کنند.

NVR

پهنای باند:

هر دستگاه ان وی آر دارای پهنای باند ورودی و خروجی مشخصی است که در مشخصات یا دیتاشیت آن ذکر می شود. پهنای باند در NVR تعیین کننده حجم اطلاعات ورودی و خروجی است. هرچه پهنای باند دستگاه بیشتر باشد می تواند از دوربین هایی با کیفیت تصویر بالاتر پشتیبانی کند.

رزولوشن قابل پشتیبانی:

دستگاه های ضبط NVR تصاویر را با رزولوشن های مختلفی ذخیره می کنند. بر اساس مدل دستگاه، میزان رزولوشن قابل پشتیبانی متفاوت است بر همین اساس دستگاه NVR توانایی پشتیبانی از دوربین ها را تا رزولوشن مشخصی دارد. برای مثال چنانچه دستگاه دارای رزولوشن ضبط 5 مگاپیکسل باشد، دوربین هایی با روزلوشن 8 مگاپیکسل را ساپورت نکرده و تصاویر را نهایتا تا همان 5 مگاپیکسل ذخیره می کند.

تعداد هارد قابل پشتیبانی:

هر دستگاه NVR از تعداد معینی هارد با ظرفیت مشخص پشتیبانی می کند. معمولا دستگاه های ان وی آر از 1، 2، 4، 8 و 16 هارد SATA  پشتیبانی می کنند. برخی از مدل ها نیز قابلیت ساپورت هارد های اکسترنال یا ESATA را نیز دارند.

فشرده سازی تصاویر:

برای کاهش حجم تصاویر مداربسته در هنگام ارسال و ذخیره سازی این اطلاعات با استفاده از کدک های بخصوصی کدگذاری می شوند. این کدک ها شامل H.264 ،H.264 ،H.265+ ،H.265+ در دستگاه های ان وی آر می باشد.

پروتکل ONVIF:

هنگام انتخاب و خرید دستگاه NVR، تطابق پروتکل دستگاه با پروتکل دوربین‌های مداربسته بسیار مهم است. در صورتی‌که قصد نصب دوربین‌ها و دستگاه‌ها از برندهای متفاوتی را دارید، باید تمام تجهیزات از پروتکل ONVIF پشتیبانی کنند. این پروتکل استاندارد مشترکی بین تولیدکننده‌های مختلف است و امکان ارتباط بین دستگاه‌ها با برندهای مختلف را ایجاد می‌کند.

 

 

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*