No products in the cart.
دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP چیست؟
دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP چیست؟
اگر در هنگام خرید دوربین های مداربسته این سوال برای شما پیش آمده است که دوربین تحت شبکه یا IP چیست و چه فرقی با نمونه های دیگر این دوربین ها دارد، این مقاله به شما کمک می کند که به جواب سوالات خود برسید.
دوربین تحت شبکه یا IP دسته ای از دوربین های مداربسته است که امروزه در حال توسعه است و به دلیل برتری هایی که نسبت به دوربین های مداربسته آنالوگ دارد در حال جایگزین شدن با این دوربین ها در صنعت دوربین های مداربسته هستند. امروزه این نوع دوربین، بازار های خارجی را در دست گرفته و به سرعت در حال پیشرفت است.
تاریخچه دوربین های مداربسته تحت شبکه:
در طول دهه 90 میلادی با پیشرفت سیستم های مداربسته قسمت های مختلف سیستم های مداربسته آنالوگ مانند تجهیزات ضبط تصاویر و پخش به دستگاه های دیجیتال تبدیل می شدند. این دستگاه ها با توجه به قابلیت های بسیار بالایشان سیستم های آنالوگ را به سرعت به سیستم های نیمه آنالوگ تبدیل کردند. در سال 1996 شرکت سوئدی AXIS برای اولین بار دوربین مداربسته ای به نام Neteye 200 ساخت که انتقال اطلاعات آن به جای سیستم های آنالوگ بر مبنای پروتکل های شبکه صورت می گرفت. از آنجایی که این پروتکل ها محدودیت های تصویری سیستم های مداربسته آنالوگ را کاهش می داد این سیستم با استقبال زیادی رو به رو شد. تنها دلیل جایگزین نشدن کامل سیستم مداربسته آنالوگ با سیستم تحت شبکه بالاتر بودن قیمت آن بود.
طریقه کار کردن دوربین IP:
این دوربین تصاویر دریافتی از حسگر های خود را به به سیگنال های دیجیتال تبدیل کرده و تحت اتصالات شبکه به دستگاه ضبط کننده تصاویر ارسال می کند. وجود قسمتهای تبدیلکننده در این دوربینها باعث افزایش پیچیدگی و هزینههای آنها شدهاست.
شرکت های تولید کننده این نوع دوربین ها از پروتکل های مختص به خودشان برای اتصالات شبکه دوربین های خود استفاده می کنند، این موضوع باعث می شود که نتوان از چند نوع دوربین متفاوت برای سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کرد. امروزه پروتکل ONVIF معرفی شده است که هر یرندی مانند دوربین مداربسته داهوا که از این پروتکل پشتیبانی کند می تواند روی دستگاهی از برند دیگر مانند تیاندی که از همین پروتکل پشتیبانی می کند نصب شود.
دلیل استفاده از اتصالات شبکه های کامپیوتری در انتقال تصاویر:
از دلایل اهمیت بالای استفاده از اتصالات شبکه می توان به این موضوع اشاره کرد که نویز بر سیگنال دیجیتال اثر نمی گذارد درنتیجه تصاویر با کیفیت بالاتری توسط گیرنده دریافت می گردد. دلیل دیگر آن است که در این نوع اتصال قابلیت کد گذاری روی دیتای ارسالی وجود دارد در نتیجه سیگنال ها ربوده نمی شوند و امنیت سیستم بالا می رود.
برتری دیگری که اتصالات شبکه دارد استفاده کم تر و بهینه از کابل های ارتباطی است، حتی به دلیل امنیت بالای این سیستم ها می توان از ارتباطات بی سیم نیز استفاده کرد.
اجزای اصلی سیستم مداربسته تحت شبکه:
دوربین مداربسته تحت شبکه IP:
دوربین مداربسته دیجیتال که توان ایجاد سیگنال دیجیتال را داشته باشد.
دستگاه NVR:
دستگاهی است که وظیفه سرور را در شبکه انجام می دهد. تصاویر را از شبکه دریافت کرده، ضبط کرده و بر روی مانیتور نمایش می دهد.
کابل و اتصالات شبکه:
کابل ها و سوکت هایی که از آنها در اتصالات شبکه استفاده می شود و قابلیت انتقال سیگنال دیجیتال را دارند.
1
pingback معرفی تکنولوژی فوق العاده WizMind داهوا - فروشگاه داهوا فراگستر